Vidám napot kívánok neked Marsi László fodrászmester vagyok! Annak ellenére mondom, hogy egy nem túl vidám esemény döbbentetett rá a hétvégén, hogy mennyire értékes az időnk!

Egy temetésen voltam.
Amikor álltam a ravatalnál, és hallgattam az elhunyt életéről a beszédet, arra gondoltam, hogyha ide jutok akkor rólam mit mondanának?
Már ekkor eldöntöttem, hogy megosztom veled ezeket a gondolatokat. Nem azért, hogy együtt sírjunk, hanem azért, mert értékes lehet a vállalkozásod fejlesztése szempontjából!

Az jutott eszembe, hogy mennyire fontos az idő az életünkben.
Nagyon sokan a pénzt tartják a legfontosabbnak. Abban a hitben élnek, hogyha pénzed van akkor mindened van. Ez igaz lehet bizonyos szempontból. Viszont a pénz megszerzéséhez, ha csak nem nyered és ennek a valószínűsége elég kicsi, időre van szükséged.
Az idő tehát egy nagyon fontos tényező az életben.
Ezért nem mindegy, hogy mennyi időt fordítasz az életedből bizonyos dolgoknak a megszerzésére. A vállalkozásod működtetéséhez szükséges idő nagyon meghatározó részt vesz el az életedből! Éppen ezért nem mindegy, hogy a vágyaid és a céljaid megvalósításához szükséges pénzt mennyi idő alatt tudod megszerezni. Egyáltalán nem mindegy, hogy a munkát olyan tevekénységnek tekinted, ami a minden napjaid része, vagy egy eszköznek, ami ahhoz kell, hogy az életed olyan értékesen éld amennyire lehet.
Ezért érdemes tudnod az időd értékét!
Az időd értéke az az összeg, amit a vállalkozásodban csinálsz annak érdekében, hogy a fent maradó időt úgy töltsd el, hogy jólérezd magad az életben! Az, hogy mit jelent neked a jó érzés azt te döntöd el, de az nagyon fontos, hogy maradjon időd élni! A fodrászüzletben eltöltött idő még ha jó érzéssel tölt is el, nem pótolja azokat az élményeket, amit az okozz, ha élvezed az életet. Éppen ezért gondolkozz azon, hogy mi történne akkor, ha ezt a két tevékenységet külön választanád és pontosan megtudnád határozni, hogy mit kell neked csinálnod azért, hogy az időd értékesen töltsd el.

Mi az amit át kell adnod másnak?
Mi lenne, ha csak olyan dolgok megvalósításával tudnál foglalkozni, ami igazán örömet okoz neked? Olyan dolgokat tudnál megvalósítani, amikre már régóta vágysz, de valamiért soha nem volt rá időd.
Itt az ideje, hogy saját magad irányítsd az életed!

A megoldás ott van a kezedben! Ehhez viszont tudnod kell az időd értékét.
Tudnod kell, hogy a vállalkozásodban tudsz e egységnyi idő alatt, mondjuk egy óra alatt, több pénzt csinálni, mint amennyibe kerül egy olyan szolgáltatás igénybevétele, amit eddig úgy gondoltál, hogy neked kell csinálni. Például a takarítást vagy a főzést, az autó lemosását, vagy esetleg a gyereket külön órára vinni. A takarítónak, a kocsi mosónak, vagy a baby sitternek az óradíja több, vagy a tiéd? Amikor ez kiderül akkor érdemes elgondolkozni, hogy miért van ez így? Amikor azt látod, hogy a te óradíjad magasabb mint az övék, akkor érdemes átadni nekik a „lehetőséget”, és neked a fodrászattal kell foglalkozni! Viszont, ha az ő óradíjuk a magasabb, akkor érdemes elgondolkodni, hogy miért van ez így?
Lehet, hogy nem jó a vállalkozásom pozícionálása gondolhatnád, és érdemes lenne átgondolni az ár képzésed, hogy ne kelljen olyan tevékenységekkel pocsékolni a drága időd, amit a vállalkozásodban is el tudnál tölteni. Amit, ha az időd értékét veszed figyelembe, akkor sokkal értékesebben is el tudnál tölteni.
Az nem mindegy, hogy a saját időd értéke, hogyan segíti a saját boldogulásod az életben!

Ha tetszett, kérlek oszd meg! Jelentkezz itt a Sikeres fodrász zárt Facebook csoportomba, és iratkozz fel a Youtube csatornámra ide kattintva!

A Te szakmai sikeredért!
Marsi László

Oszd meg ha tetszett!

Leave a Reply

Your email address will not be published.